Mer information om plastikkirurgi

Plastikkirurgi er en speciel type af kirurgiske indgreb, der er rettet mod at forandre udseendet. Vores udseende begynder at have større og større indflydelse i vores liv, og dette er en af grundene til at interessen for plastikkirurgi (plastikoperationer) er større nu end nogensinde før.

Hvad er forskelle mellem en æstetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi?

Plastikkirurgi bliver typisk delt i to hovedområder – rekonstruktiv plastikkirurgi og æstetisk plastikkirurgi.

Indenfor rekonstruktiv plastikkirurgi er der primært tale om reparative kirurgiske indgreb, der bliver oftest foretaget på de offentlige sygehuse.

Æstetisk plastikkirurgi (skønhedsoperationer) er rettet mod at forbedre, forandre eller genoprette en persons udseende baseret på personens ønsker. Æstetiske plastikoperationer bliver oftest udført på private kliniker og bliver finansieret af patienten selv.

Informationen på denne hjemmeside retter sig primært mod den æstetiske plastikkirurgi, men i nogle tilfælde bliver områder indenfor rekonstruktiv plastikkirurgi berørt.

Interessen for plastikkirurgi (plastikoperationer) stiger

Interessen for plastikkirurgi har de senere årtier steget markant, og flere og flere danskere vælger årligt at lægge sig under kniven, for at forbedre sit udseende. De mest populære plastikkirurgiske indgreb blandt danskere er (i rækkefølge) brystforstørrelse, fedtsugning, maveplastik, øjenlågsplastik og brystløftning.

Ca. 85 % af dem der gennemgår plastikoperationer er kvinder, men interessen hos mænd er stigende. Hos mændene er de mest populære operationer: brystformindskelse, fedtsugning og øjenlågsplastik.

Om indholdet i denne sektion om plastikkirurgi

Indholdet er for det meste opdelt i artikelserier. Hver artikelserie indeholder en udførlig information om præcis det emne den omhandler indenfor plastikkirurgi.

Ved at læse informationen i artikelserier om den plastikoperation, der interesserer Dem, vil De danne dem en grundlæggende forståelse for plastikkirurgi generelt, samt hvad den pågældende plastikoperation indebærer og hvad De kan forvente.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk